Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeinstalowanie Systemu Vista Eng na PL
Autor Wiadomość
Nepal15 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
€: 9
Przeinstalowanie Systemu Vista Eng na PL
Witam

Mam Takie dwa pytania.

1.W tej chwili mam Laptopa Toshiba Satellite L305-S5955 i mam na nim Windows Vista Home Basic, ale po wersja jezykowa Angielska. I Mam od kolegi orginalny windows Vista service pack 1 x64. To jest wersja z uczelni bo dostaje darmową instalke.

I moje pytanie jest czy bedzie działa mój kod z wersji Angielskiej na tą wersje polską ??

2. A drugie pytanie to potrzebuje sterowniki do Laptopa Toshiba Satellite L305-S5955
08.01.2011 17:37
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post

slesh1984 Offline
inż. Slesh1984
*
Użytkownik

Liczba postów: 340
Reputacja: 7
€: 390
RE: Przeinstalowanie Systemu Vista Eng na PL
1. Nie będzie działać
2. Wejdź na strone toshiby wpisz model i sciągnij stery

Wykończenia wnętrz Tychy [/b]Serwis komputerowy Bielsko i okolice
[b]Uzdatnianie wody żywice jonowymienne
08.01.2011 18:53
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Greg Offline
Pasjonat IT
*
Użytkownik

Liczba postów: 313
Reputacja: 18
€: 355
Nie jestem pewny, ale chyba na Viscie można je pobrać za pomocą aktualizacji.

Panel Sterowania -> Zegar, język i region -> Zmień język wyświetlania I tam powinno być okienko Instaluj/Odinstaluj język.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.01.2011 04:10 przez Greg.)
09.01.2011 04:10
WebNuLL Offline
Linux support
Junior Admin

Liczba postów: 1766
Reputacja: 45
€: 4127
A czy posiadasz licencję na spolszczenie? Biggrins

-- WebNuLL

[Obrazek: 1300013385.gif]
Ubuntu (Linux dla ludzi) | Blog komputerowy | Linux Mint
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.01.2011 18:21 przez WebNuLL.)
09.01.2011 18:21
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Razor40 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 10
€: 11
"To jest wersja z uczelni bo dostaje darmową instalke. "
Masz prawo do instalki. Żadna uczelnie jej nie daje i nie wszystkie wydziały w ramach uczelni mają równy dostęp do MSDAA.

Spolszczyć można ... kupując nową Vistę.

Windows 7 is better than Vista ...Angel
31.03.2011 15:40
Tiritto Offline
Pasjonat IT
*
Użytkownik

Liczba postów: 337
Reputacja: 9
€: 367
Najłatwiej jak to można zrobić (osobiście sprawdzony sposób!):

Spiracić z internetu identyczną wersję systemu z tym że w języku polskim i zacząć instalacje, a przy podawaniu klucza wykonać telefon do Microsoftu, powiedzieć że masz licencje na windowsa, ale coś ci nie działa pewnie dlatego że inna wersja językowa, i wpisujesz podany przez nich kod.

W moim przypadku tak to właśnie przebiegło, podali po prostu inny kod który mam wprowadzić i gotowe.

Cytat:Spolszczyć można ... kupując nową Vistę.
Właściwie na tak bezsensowną wypowiedz nie wiem jak mogę odpowiedzieć.

[Obrazek: 35332.png]
Pomogłem? [Obrazek: postbit_reputation.gif] Popraw mi reputację.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2011 22:20 przez Tiritto.)
31.03.2011 22:18
rybka434 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 14
€: 17
2 . http://www.drivershq.com/drivers/toshiba...ivers.aspx sterowniki

a co do 1 pyt. są przecież spolszczenia chodzi mi o języki ściągnij od producenta albo na chomikuj poszukaj, bądź przeinstaluj cały i wpisz ten cd key od ang (działać będzie, tylko chyba nie zaktualizuje do oryginalnej, tak było w moim przypadku). albo poszukaj jakiegoś innego koda i crack'a walnij ; ) (tak wiem, co macie na myśli, 'piractwo' czy coś w tym stylu, ale się nie oszukujmy większość ma pirata ;d )

Masz problem z kompem ? Napisz, pomogę jak mogę ; D
01.04.2011 15:18
Tiritto Offline
Pasjonat IT
*
Użytkownik

Liczba postów: 337
Reputacja: 9
€: 367
Cytat:są przecież spolszczenia chodzi mi o języki ściągnij od producenta albo na chomikuj poszukaj
Wyraźnie napisał że ma system Windows Vista Home Basic, a ta wersja systemu nie oferuje spolszczenia. Ba! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłeś, ale właśnie zaproponowałeś autorowi tematu złamanie prawa. O co mi chodzi? Otóż WSZELKIE SPOLSZCZENIA do systemu posiadanego przez autora tematu są NIELEGALNE. Przytoczę nawet tekst z oficjalnej strony (Tutaj Link) Microsoftu:

Cytat:Bezpłatna zamiana wersji językowych oprogramowania jest możliwa tylko jeśli licencje były kupione w ramach programów licencjonowania grupwego np. Otwartej Licencji Microsoft . Fragment umowy licencyjnej mówiący o tym: "...Zamiast któregokolwiek produktu, na który nabyli Państwo licencję w ramach niniejszej umowy, mogą Państwo uruchamiać (i) wcześniejszą wersję lub (ii) inną wersję językową (dopóki ta inna wersja językowa jest dostępna w tej samej lub niższej cenie niż cena wersji zamówionej) tego samego produktu..."

W pozostałych przypadkach (wersje OEM, paczki) nie ma możliwości bezpłatnej zamiany wersji językowej, należy zakupić oprogramowanie we właściwym języku.

Wyjątek!

Dla Windows Vista Ultimate można pobrać Windows Vista Ultimate Language Pack, zawierający kilkanaście języków. W Menu Start należy wybrać: Panel sterowania -> Windows Update -> Windows Ultimate Extras. W okienku tym pojawi się lista wersji językowych, które można pobrać dla Windows Vista Ultimate w tym również Polish Language Pack.

Cytat:tak wiem, co macie na myśli, 'piractwo' czy coś w tym stylu, ale się nie oszukujmy większość ma pirata
Zachowałbyś chociaż pozory, zamiast publicznie przyznawać twoim zdaniem większość osób to złodzieje.

[Obrazek: 35332.png]
Pomogłem? [Obrazek: postbit_reputation.gif] Popraw mi reputację.
01.04.2011 17:43
slesh1984 Offline
inż. Slesh1984
*
Użytkownik

Liczba postów: 340
Reputacja: 7
€: 390
ja np mam laptopa i mam oryginalny system więc proszę nie generalizuj

Wykończenia wnętrz Tychy [/b]Serwis komputerowy Bielsko i okolice
[b]Uzdatnianie wody żywice jonowymienne
04.04.2011 11:20
Razor40 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 10
€: 11
A czy Microsoft zabroni mi np. instalować paczki językowe stworzone przez zapaleńców. Żaden punkt licencji o tym nie mówi.
Nie rozumiem z resztą tej polityki MS. Co za różnica czy mam pl czy eng, koncernu nie powinno to interesować. Liczy się tylko czy program jest legalny czy nie.

Windows 7 is better than Vista ...Angel
11.04.2011 17:52
Brutus Offline
Stały bywalec
*
Użytkownik

Liczba postów: 149
Reputacja: 6
€: 288
Cytat:Nie rozumiem z resztą tej polityki MS. Co za różnica czy mam pl czy eng, koncernu nie powinno to interesować. Liczy się tylko czy program jest legalny czy nie.
A no po to, żeby im nikt w razie czego nie zawracał głowy skoro ktoś ingerował w kod i na własną rękę budował łatkę językową.

Akwarystyka - blog o rybkach akwariowych / Koszalin - serwis informacyjny
12.04.2011 00:28
WebNuLL Offline
Linux support
Junior Admin

Liczba postów: 1766
Reputacja: 45
€: 4127
Tłumaczenie własnościowego oprogramowania nie jest legalne, ale instalacja oficjalnej łaty z językiem polskim powinna być jak najbardziej legalna.

-- WebNuLL

[Obrazek: 1300013385.gif]
Ubuntu (Linux dla ludzi) | Blog komputerowy | Linux Mint
12.04.2011 10:54
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Wybierz styl: