Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Przeinstalowanie Systemu Vista Eng na PL
|
| Autor |
Wiadomość |
slesh1984
inż. Slesh1984

Liczba postów: 340
Reputacja: 7
€: 390
|
|
| 08.01.2011 18:53 |
|
WebNuLL
Linux support
Liczba postów: 1766
Reputacja: 45
€: 4127
|
|
| 09.01.2011 18:21 |
|
Tiritto
Pasjonat IT

Liczba postów: 337
Reputacja: 9
€: 367
|
RE: Przeinstalowanie Systemu Vista Eng na PL
Najłatwiej jak to można zrobić (osobiście sprawdzony sposób!):
Spiracić z internetu identyczną wersję systemu z tym że w języku polskim i zacząć instalacje, a przy podawaniu klucza wykonać telefon do Microsoftu, powiedzieć że masz licencje na windowsa, ale coś ci nie działa pewnie dlatego że inna wersja językowa, i wpisujesz podany przez nich kod.
W moim przypadku tak to właśnie przebiegło, podali po prostu inny kod który mam wprowadzić i gotowe.
Cytat:Spolszczyć można ... kupując nową Vistę.
Właściwie na tak bezsensowną wypowiedz nie wiem jak mogę odpowiedzieć.
![[Obrazek: 35332.png]](http://img.userbars.pl/177/35332.png)
Pomogłem? Popraw mi reputację.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2011 22:20 przez Tiritto.)
|
|
| 31.03.2011 22:18 |
|
rybka434
Początkujący

Liczba postów: 14
Reputacja: 0
€: 17
|
2 . http://www.drivershq.com/drivers/toshiba...ivers.aspx sterowniki
a co do 1 pyt. są przecież spolszczenia chodzi mi o języki ściągnij od producenta albo na chomikuj poszukaj, bądź przeinstaluj cały i wpisz ten cd key od ang (działać będzie, tylko chyba nie zaktualizuje do oryginalnej, tak było w moim przypadku). albo poszukaj jakiegoś innego koda i crack'a walnij ; ) (tak wiem, co macie na myśli, 'piractwo' czy coś w tym stylu, ale się nie oszukujmy większość ma pirata ;d )
Masz problem z kompem ? Napisz, pomogę jak mogę ; D
|
|
| 01.04.2011 15:18 |
|
Tiritto
Pasjonat IT

Liczba postów: 337
Reputacja: 9
€: 367
|
Cytat:są przecież spolszczenia chodzi mi o języki ściągnij od producenta albo na chomikuj poszukaj
Wyraźnie napisał że ma system Windows Vista Home Basic, a ta wersja systemu nie oferuje spolszczenia. Ba! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłeś, ale właśnie zaproponowałeś autorowi tematu złamanie prawa. O co mi chodzi? Otóż WSZELKIE SPOLSZCZENIA do systemu posiadanego przez autora tematu są NIELEGALNE. Przytoczę nawet tekst z oficjalnej strony ( Tutaj Link) Microsoftu:
Cytat:Bezpłatna zamiana wersji językowych oprogramowania jest możliwa tylko jeśli licencje były kupione w ramach programów licencjonowania grupwego np. Otwartej Licencji Microsoft . Fragment umowy licencyjnej mówiący o tym: "...Zamiast któregokolwiek produktu, na który nabyli Państwo licencję w ramach niniejszej umowy, mogą Państwo uruchamiać (i) wcześniejszą wersję lub (ii) inną wersję językową (dopóki ta inna wersja językowa jest dostępna w tej samej lub niższej cenie niż cena wersji zamówionej) tego samego produktu..."
W pozostałych przypadkach (wersje OEM, paczki) nie ma możliwości bezpłatnej zamiany wersji językowej, należy zakupić oprogramowanie we właściwym języku.
Wyjątek!
Dla Windows Vista Ultimate można pobrać Windows Vista Ultimate Language Pack, zawierający kilkanaście języków. W Menu Start należy wybrać: Panel sterowania -> Windows Update -> Windows Ultimate Extras. W okienku tym pojawi się lista wersji językowych, które można pobrać dla Windows Vista Ultimate w tym również Polish Language Pack.
Cytat:tak wiem, co macie na myśli, 'piractwo' czy coś w tym stylu, ale się nie oszukujmy większość ma pirata
Zachowałbyś chociaż pozory, zamiast publicznie przyznawać twoim zdaniem większość osób to złodzieje.
![[Obrazek: 35332.png]](http://img.userbars.pl/177/35332.png)
Pomogłem? Popraw mi reputację.
|
|
| 01.04.2011 17:43 |
|
slesh1984
inż. Slesh1984

Liczba postów: 340
Reputacja: 7
€: 390
|
|