Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak AA w grach
Autor Wiadomość
pawel12200 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
€: 4
Brak AA w grach
Witam !
Od jakiegoś czasu mam wielki problem z wygładzaniem krawędzi w grach (np. Aliens vs Predator, Mass effect 2, battlefield bad company 2), właściwie to go w ogóle nie ma. Próbowałem przestawiać w ustawieniach nvidia w mojej karcie graficznej (nvidia 8600 gt 256mb) wszystko co związane z antyaliasingiem czyli dawałem opcje takie jak: zastąp ustawienia aplikacji, ustawiałem tam np. 8xQ itd... lub ustawiałem tam opcje "pod kontrolą aplikacji". Próbowałem tego w ustawieniach globalnych a także ustawieniach programu. Niewiem już co mam robić odinstalowywałem sterowniki od karty graficznej a później wgrywałem najnowsze ale to i tak nic nie dawało, po odinstalowywaniu sterów zawsze czyściłem "resztki" sterowników programem driver cleaner, driver sweeper.Próbowałem także takim programem NHANCER wymusic wygładzanie lecz to nic nie dało. Nie chcę robić formata bo nie chce mi się instalować wszystkiego na nowo dlatego proszę o pomoc. Dodam też, że np. w alien vs predator niby mogłem ustawić wygładzanie np. na 8x a w battlefield bad company 2 piszę tylko 1x !! i nie da się ustawić więcej, ale to 1x i tak nie działa. Jeśli mogę się wyrazić gry bez AA wyglądają jak nie powiem co. oto screen:
http://pokazywarka.pl/kwchvi-2/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2010 20:05 przez pawel12200.)
03.03.2010 20:03
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Firefox Windows XP/2003
Reklama
Bogdan Offline
Pegetto
Moderator

Liczba postów: 727
Reputacja: 22
€: 926
RE: Brak AA w grach
Masz po prostu za słabą kartę graficzną. Jak teraz szukałem wymagań do Battlefield Bd Company 2 to znalazłem informację, że zalecają tam GeForce'a GTX 260 (a najlepiej jeszcze lepsza) z minimum 512MB pamięci. Nie łudź się, że na Twojej karcie pójdzie Ci ta gra z wygładzaniem (a co dopiero 8x czy 16x!), bo ona jest tak na styk, żeby w ogóle gra działała. Nie wpadłeś na to wcześniej..? Tongues Jeśli chcesz mieć ostrzejszy obraz to ustaw najwyższą rozdzielczość ekranu jaką masz, ustawianie wygładzania z jakąś niską rozdzielczością mija się z celem. No chyba, że już masz maksymalną, to niestety nic więcej nie wykombinujesz.

Mikroblog
Forum
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2010 08:54 przez Bogdan.)
04.03.2010 08:49
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Firefox Windows 7
nat__n Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 0
Reputacja: 38
€: 0
RE: Brak AA w grach
Informacja od moderatora:
Zamykam
26.08.2010 21:02
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Mozilla Windows 9x/NT/2000