Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pen Drive - Sprawny czy uszkodzony?
Autor Wiadomość
Trix33 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
€: 16
Pen Drive - Sprawny czy uszkodzony?
Witam, posiadam Pen Drive Gooddrive Edge 16 GB, zakupiłem go w grudniu 2009 roku, do tego czasu działał bez błędnie wprost idealnie do czasu gdy, zapomniałem o wyciągnięciu pen drivera z portu USB i niestety zresetowałem komputer, po tym zdarzeniu pen drive dziwnie działa, gdy go podłączam i uruchamiam mój komputer zawiesza się, po wyjęciu pen drivera wszystko działa sprawnie, i wyskakuje błąd

[Obrazek: blad.gif]

Więc tu moje pytanie czy jest on sprawny czy zepsuty, i czy zresetowanie kompa podczas gdy był podłączony do portu mogło go zepsuć.
Dodam że podłączałem już go do innych portów usb w moim komputerze i zawsze to samo.
System operacyjny jaki posiadam to Windows XP

Z góry dziękuje za pomoc. Trix
16.07.2010 17:53
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post

nat__n Offline
Ekspert
*
Użytkownik

Liczba postów: 1456
Reputacja: 38
€: 0
RE: Pen Drive - Sprawny czy uszkodzony?
Dla pewności sprawdź pena na innym komputerze... Istnieje ryzyko uszkodzenia układu elektronicznego w pendrive'ie podczas opisywanej przez Ciebie sytuacji, wystarczy tylko sam fakt, że był on w użyciu w momencie resetu komputera, np. wirus się do niego dopisywał, lub sam system operacyjny indeksował sobie w tle jego zawartość, dla poprawienia efektów późniejszych funkcji wyszukiwania zgromadzonych na nim danych...
16.07.2010 18:49
Trix33 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
€: 16
(16.07.2010 18:49)nathan napisał(a):  Dla pewności sprawdź pena na innym komputerze... Istnieje ryzyko uszkodzenia układu elektronicznego w pendrive'ie podczas opisywanej przez Ciebie sytuacji, wystarczy tylko sam fakt, że był on w użyciu w momencie resetu komputera, np. wirus się do niego dopisywał, lub sam system operacyjny indeksował sobie w tle jego zawartość, dla poprawienia efektów późniejszych funkcji wyszukiwania zgromadzonych na nim danych...

ok problem rozwiązany, w innych urządzeniach mi nie wyszukiwało nawet tego pen drive, spróbowałem USB Disk Storage Format Tool 2.2.3 i działa!
16.07.2010 19:30
WebNuLL Offline
Linux support
Junior Admin

Liczba postów: 1766
Reputacja: 45
€: 4127
Trzeba było scandisc użyć a nie formatować...
Ach Ci windowsiarze - zamęczą komputery tymi nagłymi resetami i formatami Biggrins

[Obrazek: 1300013385.gif]
Ubuntu (Linux dla ludzi) | Blog komputerowy | Linux Mint
24.07.2010 11:32
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Wybierz styl: