Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z aktualizacją sterów do karty graficznej
Autor Wiadomość
apparo Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
€: 9
Problem z aktualizacją sterów do karty graficznej
Witam! Mam Radeona x1900 GT i mój obecny sterownik to: 8.593.100.0. Żekomo jest to stara wersja i chciałem przeinstalować na to: http://support.amd.com/us/gpudownload/wi...ng=English więc najpierw odinstalowałem z panelu sterowaniu, potem restart i w trybie awaryjnym wyczyściłem drive cleanerem, restart, nowy sterownik i podczas kolejnego uruchamiania komputera wyskakuje mi komunikat:Microsoft .NET Framework 2.0 is required to run ATI Catalyst Control Center. Please download and instal the software from Microsoft's website no i kiedy patrze na wersję sterownika pisze mi znowu 8.593.100.0, swoją drogą co powinno być napisane?? No nie wiem, mam wrażenie że większość gier mi się przez to zacina, a ogólnie mam mocnego kompa: 3 Ghz dwurdzeniówke, 2,75 GB RAM. Jak to zaktualizować??
26.04.2010 20:44
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Internet Explorer Windows XP/2003
Reklama
nat__n Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 0
Reputacja: 38
€: 0
RE: Problem z aktualizacją sterów do karty graficznej
masz dwa wyjścia:

a) przed instalacją sterownika zaktualizuj wspomniany NETFramework

b) zainstaluj sam sterownik, bez katalizatora ATI
26.04.2010 21:02
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Firefox Windows XP/2003
apparo Offline
Początkujący
*
Użytkownik

a skąd wytrzasnąć NETFramework??
27.04.2010 06:34
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Internet Explorer Windows XP/2003
nat__n Offline
Początkujący
*
Użytkownik

27.04.2010 15:57
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Firefox Windows XP/2003
apparo Offline
Początkujący
*
Użytkownik

w firefoksie i w internet explorerze ta strona nie chce się otworzyć, jak wszystkie, skąd można ściągnąć Frameworka. Hmm a jak ewentualnie zainstalować bez tego katalizatora i właściwie to co on robi?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.04.2010 20:58 przez apparo.)
27.04.2010 19:16
nat__n Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Katalizator to nic innego jak cały zestaw dodatkowych aplikacji ATI, wspierających i poprawiających pracę karty graficznej. Aby zainstalować sam sterownik wystarczy wejść w Menadżer Urządzeń
(Panel Sterowania->System->Sprzęt) i prawoklikiem na kartę graficzną ręcznie wskazać mu pliki sterownika.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2010 07:47 przez nat__n.)
28.04.2010 07:47
apparo Offline
Początkujący
*
Użytkownik

nie wiem w ogóle strona microsoftu nie chce mi się włączyć. Ściągnąłem Frameworka z torrentów, instaluje i nagle wyskakuje mi okieno: Setup cannot be continue because this version of the .NET Framework is incopatible with a previously installed one. For more information, see http://support.microsoft.com/support/kb/...2/5/00.asp
28.04.2010 21:01
nat__n Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Czekaj czekaj!... Jeżeli strona Microsoftu Ci się w ogóle NIE ładuje... z tego co pamiętam jest za to właśnie odpowiedzialny jakiś wirus... jak sobie przypomnę nazwę to zaraz się odezwę, a Ty w międzyczasie skanuj synu skanuj antywirusem!
28.04.2010 21:38
apparo Offline
Początkujący
*
Użytkownik

kierwa dawno nie aktualizowałem antivira. Teraz ani nie moge tego zrobić, ani nawet nie moge ściągnąć innych antivirów bo te strony również się nie otwierają
29.04.2010 18:27
nat__n Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Wykręcasz dysk twardy i podłączasz do innego kompa i tam skanujesz. Oczywiście oprogramowanie systemowe drugiego komputera musi być odpowiednio "spreparowane" i gotowe na przyjęcie zainfekowanego dysku twardego...
29.04.2010 19:04
apparo Offline
Początkujący
*
Użytkownik

no dzięki, już mi się normalnie ładuje i jest spoko, ale dalej jak próbuje zainstalować Frameworka to pisze: Setup cannot be continue because this version of the .NET Framework is incopatible with a previously installed one. For more information, see http://support.microsoft.com/support/kb/...2/5/00.asp
01.05.2010 17:03
mathiasmm Offline
DzikiMarian.
*
Użytkownik

Liczba postów: 13
€: 18
Ja na Twoim miejscu sformatowałbym dysk twardy. Skoro nie możesz ani zaktualizować/zainstalować .NET Framework`a, może Ci to przysporzyć kłopotów. Podczas niektórych instalacji może Ci wyskoczyć komunikat o niezaktualizowanej wersji Framework`a. Smiles
04.05.2010 11:53
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Firefox Windows 7
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wybierz styl: