Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Od początku...
Autor Wiadomość
gural413 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
€: 6
Od początku...
Witam wszystkich,

Mam wielką prośbę do was. Mam dużo wolnego czasu przed kompem i chciałbym rozpocząć prowadzenie własnej strony internetowej.(z jak najmniejszymi kosztamiSmiles )
W związku z tym mam kilka pytań:
-jak zacząć, jaki serwer wybrać, jak założyć tą stronę na jakiej witrynie(np.www.nazwa.pl)??
i prosiłbym o informację jak to jest z zarabianiem pieniędzy przez te strony.
Z góry dziękuje za wyrozumiałość dla mojego amatorstwa.
14.03.2010 19:36
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Tiger Offline
Przyjaciel forum
Przyjaciel

Liczba postów: 645
Reputacja: 11
€: 790
RE: Od początku...
proserwer.pl za sms jeśli chodzi o hosting.
14.03.2010 19:39
fenek Offline
Grafik
*
Użytkownik

Liczba postów: 258
Reputacja: 9
€: 1
(14.03.2010 19:36)gural413 napisał(a):  -jak zacząć, jaki serwer wybrać, jak założyć tą stronę na jakiej witrynie(np.www.nazwa.pl)??
Najpierw powiedz nam, o czym ma być ta strona. Zależnie od treści wybierzesz inny CMS (może o nich poczytaj, jeśli nie wiesz co to), a do różnych CMS dobry będzie inny hosting.

(14.03.2010 19:36)gural413 napisał(a):  i prosiłbym o informację jak to jest z zarabianiem pieniędzy przez te strony.
Z zarabianiem jest słabo... Najpierw stronę musisz porządnie wypromować i zapewnić jej sporo odwiedzin - a to zajmie ci naprawdę dużo czasu, szczególnie, jeśli jesteś początkujący i nie wiesz dużo o marketingu.
Dużo więcej zarobisz - jeśli chodzi o zajęcia związane z komputerami - chociażby na grafice (no chyba, że stworzysz stronę, która będzie miała kilkadziesiąt tysięcy wizyt dziennie), ale przez jakieś dwa pierwsze lata nie będziesz miał z niej żadnego profitu (bo kto korzysta z usług amatorów? ;s).

(14.03.2010 19:39)Tiger napisał(a):  proserwer.pl za sms jeśli chodzi o hosting.
Boo.pl jest tańsze, a przez rok korzystanie z ich hostingu ani razy nie narzekałem, więc nie widzę sensu, żeby przepłacać. Smiles

"Tylko jedno się nie zmienia, od lat mnie wzrusza:
wszyscy kochają kwit jakby to był brat Jezusa"

Smarki Smark
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2010 16:06 przez fenek.)
15.03.2010 16:06
maniekoo Offline
Administrator
Admin

Liczba postów: 1794
Reputacja: 45
€: 2543
Aha i są też darmowe hostingi, jednak mają one z pewnością mniejszy uptime itp.
Co do pozyskiwania zarobków ze swojej strony, jest parę możliwości. Ja proponuję Ci wstawienie reklam kontekstowych, np. Google AdSense. win

[Obrazek: 1462699523.png] [Obrazek: o0o27s.png]
15.03.2010 16:21
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Tiger Offline
Przyjaciel forum
Przyjaciel

Liczba postów: 645
Reputacja: 11
€: 790
(15.03.2010 16:06)fenek napisał(a):  
(14.03.2010 19:39)Tiger napisał(a):  proserwer.pl za sms jeśli chodzi o hosting.
Boo.pl jest tańsze, a przez rok korzystanie z ich hostingu ani razy nie narzekałem, więc nie widzę sensu, żeby przepłacać. Smiles

proserwer.pl jest w tej samej cenie Serwer PRO / 10,98 miesiąc, a na boo często były jak korzystałem przerwy techniczne.
15.03.2010 17:24
gural413 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Dużo więcej zarobisz - jeśli chodzi o zajęcia związane z komputerami

Fenek albo ktośSmiles Mógłbyś coś szerzej o tym?
co zrobić albo jak zacząć? naprawdę mam dużo czasu 17 lat i chciałbym go jakoś pożytecznie spożytkować.
15.03.2010 19:14
fenek Offline
Grafik
*
Użytkownik

(15.03.2010 19:14)gural413 napisał(a):  Dużo więcej zarobisz - jeśli chodzi o zajęcia związane z komputerami

Fenek albo ktośSmiles Mógłbyś coś szerzej o tym?
co zrobić albo jak zacząć? naprawdę mam dużo czasu 17 lat i chciałbym go jakoś pożytecznie spożytkować.
Ja robię grafikę od paru lat (4?) i nieźle na tym wychodzę - za jeden projekt strony dostaję zwykle 100$ (koło 285zł), a to jeden albo dwa dni roboty. Tyle, że wcześniej naprawdę dużo się napracowałem, żeby wyćwiczyć jakiś tam poziom w robieniu prac... Jeśli szybko się uczysz, umiesz korzystać z krytyki, etc. to jednak nie powinno zająć ci to dużo czasu.

Zawsze możesz też korzystać z buxów. Tongues Godzina klikania w reklamy dziennie i po pół roku masz 50$ (albo mniej/więcej zależnie od ilości serwisów na których klikasz).

@Edit:
Zostaje też nauka HTML i kodowanie projektów pod CMS. Ciężko znaleźć dobrego kodera, więc z wypromowaniem nie ma raczej dużego problemu. Do tego w miarę szybko możesz się tego nauczyć (w miesiąc spokojnie opanujesz HTML, jeśli "marnowałbyś" na to godzinę dziennie).

Smarki Smark
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2010 20:17 przez fenek.)
15.03.2010 20:15
gural413 Offline
Początkujący
*
Użytkownik

Myślałem o tym... i tak mi się wydaje że tym się zajmę... masz jakieś dobre strony materiały itp do nauki?
15.03.2010 20:48
fenek Offline
Grafik
*
Użytkownik

(15.03.2010 20:48)gural413 napisał(a):  Myślałem o tym... i tak mi się wydaje że tym się zajmę... masz jakieś dobre strony materiały itp do nauki?
Na początek http://www.kurshtml.boo.pl/. Po każdym dziale rób quiz - jak czegoś nie będziesz wiedział, to sobie to powtórz. Później najlepiej poprosić kogoś o udostępnienie projektu, żeby można było spróbować go zakodować, albo pobrać gotowe strony i patrzeć, jak to jest zrobione.

Smarki Smark
16.03.2010 21:26
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wybierz styl: