Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Od początku...
|
| Autor |
Wiadomość |
gural413
Początkujący

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
€: 6
|
Od początku...
Witam wszystkich,
Mam wielką prośbę do was. Mam dużo wolnego czasu przed kompem i chciałbym rozpocząć prowadzenie własnej strony internetowej.(z jak najmniejszymi kosztami  )
W związku z tym mam kilka pytań:
-jak zacząć, jaki serwer wybrać, jak założyć tą stronę na jakiej witrynie(np.www.nazwa.pl)??
i prosiłbym o informację jak to jest z zarabianiem pieniędzy przez te strony.
Z góry dziękuje za wyrozumiałość dla mojego amatorstwa.
|
|
| 14.03.2010 19:36 |
|
fenek
Grafik

Liczba postów: 258
Reputacja: 9
€: 1
|
RE: Od początku...
(14.03.2010 19:36)gural413 napisał(a): -jak zacząć, jaki serwer wybrać, jak założyć tą stronę na jakiej witrynie(np.www.nazwa.pl)??
Najpierw powiedz nam, o czym ma być ta strona. Zależnie od treści wybierzesz inny CMS (może o nich poczytaj, jeśli nie wiesz co to), a do różnych CMS dobry będzie inny hosting.
(14.03.2010 19:36)gural413 napisał(a): i prosiłbym o informację jak to jest z zarabianiem pieniędzy przez te strony.
Z zarabianiem jest słabo... Najpierw stronę musisz porządnie wypromować i zapewnić jej sporo odwiedzin - a to zajmie ci naprawdę dużo czasu, szczególnie, jeśli jesteś początkujący i nie wiesz dużo o marketingu.
Dużo więcej zarobisz - jeśli chodzi o zajęcia związane z komputerami - chociażby na grafice (no chyba, że stworzysz stronę, która będzie miała kilkadziesiąt tysięcy wizyt dziennie), ale przez jakieś dwa pierwsze lata nie będziesz miał z niej żadnego profitu (bo kto korzysta z usług amatorów? ;s).
(14.03.2010 19:39)Tiger napisał(a): proserwer.pl za sms jeśli chodzi o hosting.
Boo.pl jest tańsze, a przez rok korzystanie z ich hostingu ani razy nie narzekałem, więc nie widzę sensu, żeby przepłacać.
"Tylko jedno się nie zmienia, od lat mnie wzrusza:
wszyscy kochają kwit jakby to był brat Jezusa"
Smarki Smark
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2010 16:06 przez fenek.)
|
|
| 15.03.2010 16:06 |
|
gural413
Początkujący

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
€: 6
|
Dużo więcej zarobisz - jeśli chodzi o zajęcia związane z komputerami
Fenek albo ktoś  Mógłbyś coś szerzej o tym?
co zrobić albo jak zacząć? naprawdę mam dużo czasu 17 lat i chciałbym go jakoś pożytecznie spożytkować.
|
|
| 15.03.2010 19:14 |
|
fenek
Grafik

|
(15.03.2010 19:14)gural413 napisał(a): Dużo więcej zarobisz - jeśli chodzi o zajęcia związane z komputerami
Fenek albo ktoś Mógłbyś coś szerzej o tym?
co zrobić albo jak zacząć? naprawdę mam dużo czasu 17 lat i chciałbym go jakoś pożytecznie spożytkować.
Ja robię grafikę od paru lat (4?) i nieźle na tym wychodzę - za jeden projekt strony dostaję zwykle 100$ (koło 285zł), a to jeden albo dwa dni roboty. Tyle, że wcześniej naprawdę dużo się napracowałem, żeby wyćwiczyć jakiś tam poziom w robieniu prac... Jeśli szybko się uczysz, umiesz korzystać z krytyki, etc. to jednak nie powinno zająć ci to dużo czasu.
Zawsze możesz też korzystać z buxów.  Godzina klikania w reklamy dziennie i po pół roku masz 50$ (albo mniej/więcej zależnie od ilości serwisów na których klikasz).
@Edit:
Zostaje też nauka HTML i kodowanie projektów pod CMS. Ciężko znaleźć dobrego kodera, więc z wypromowaniem nie ma raczej dużego problemu. Do tego w miarę szybko możesz się tego nauczyć (w miesiąc spokojnie opanujesz HTML, jeśli "marnowałbyś" na to godzinę dziennie).
Smarki Smark
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2010 20:17 przez fenek.)
|
|
| 15.03.2010 20:15 |
|
fenek
Grafik

|
(15.03.2010 20:48)gural413 napisał(a): Myślałem o tym... i tak mi się wydaje że tym się zajmę... masz jakieś dobre strony materiały itp do nauki?
Na początek http://www.kurshtml.boo.pl/. Po każdym dziale rób quiz - jak czegoś nie będziesz wiedział, to sobie to powtórz. Później najlepiej poprosić kogoś o udostępnienie projektu, żeby można było spróbować go zakodować, albo pobrać gotowe strony i patrzeć, jak to jest zrobione.
Smarki Smark
|
|
| 16.03.2010 21:26 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości