Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomysł Projektu Aplikacji Hit-me Advisor do obsługi Autosurfów
Autor Wiadomość
Darkon Offline
Xol-live
*
Użytkownik

Liczba postów: 168
Reputacja: 1
€: 265
Pomysł Projektu Aplikacji Hit-me Advisor do obsługi Autosurfów
Siedzę sobię i nagle wpadła mi myśl, by zaprojektować program do obsługi autosurfów Idea minęło 30 min i takowy projekt powstał:

Wygląd Szkieletu Programu
http://xol-live.pl/galeria/moje_wynalazk...ojekty/61/

Opis programu
http://xol-live.pl/blogs_full.php?id=119

Poszukuje programistów, którzy podjęliby się napisania takiej aplikacji Pozdrawiam

Darkonia Records Wytwórnia muzyczna, której jestem właścicielem. Zapraszam do zapoznania się z naszą działalnością ! Hip-Hop Portal
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2009 00:49 przez Darkon.)
19.09.2009 00:49
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post

WebNuLL Offline
Linux support
Junior Admin

Liczba postów: 1766
Reputacja: 45
€: 4127
RE: Pomysł Projektu Aplikacji Hit-me Advisor do obsługi Autosurfów
Nie napiszesz w jakim języku, pod jaki system operacyjny, czy jakiej biblioteki graficznej użyjesz ( jeśli wogóle będzie kożystać z biblioteki graficznej )?

-- WebNuLL

[Obrazek: 1300013385.gif]
Ubuntu (Linux dla ludzi) | Blog komputerowy | Linux Mint
19.09.2009 12:52
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darkon Offline
Xol-live
*
Użytkownik

hmm jest problem w tym, że ja tego nie umiem zaprogramować Tongues, jestem programistą od języków webowych. Pomyślałem, że taki program powinien powstać i zrobiłem projekt jego realizacji jak i cały pomysł Smiles

Darkonia Records Wytwórnia muzyczna, której jestem właścicielem. Zapraszam do zapoznania się z naszą działalnością ! Hip-Hop Portal
19.09.2009 17:23
WebNuLL Offline
Linux support
Junior Admin

Liczba postów: 1766
Reputacja: 45
€: 4127
Fajne masz pomysły, ja właśnię zaczynam naukę języka "C" Smiles

Ale pierwszy program będzie bez grafiki, tylko pod terminal.

-- WebNuLL

[Obrazek: 1300013385.gif]
Ubuntu (Linux dla ludzi) | Blog komputerowy | Linux Mint
22.09.2009 18:52
nat__n Offline
Ekspert
*
Użytkownik

Liczba postów: 1456
Reputacja: 38
€: 0
Z przyjemnością podjąłbym się tego wyzwania, ale niestety nie dysponuję wolnym czasem na tyle, by się zgłosić. W razie czego służę radą. Napisz mi proszę czemu ma służyć ten program, ponieważ pierwszy raz spotykam się z pojęciem "autosurf". Pytam z ciekawości.

Pozdrawiam
23.09.2009 15:50
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darkon Offline
Xol-live
*
Użytkownik

Autosurf - to serwisy wzajemnej wymiany ruchu na stronach wyróżniamy darmowe
których wymiana polega na zbieraniu punktów np 6:5 [ tutaj dodajemy własne www ]

Płatne - za oglądanie stron płacą ci kasę [ marną więc płatne surfy się nie opłacają.

po rejestracji dostajemy specjalny link na której w iframe oglądamy strony, jednak jest to bardzo męczące podczas korzystania z przeglądarki i jest jeszcze jeden minus strona która jest w surfie może mieć skrypt który wychodziz iframe.

Program Advisor by temu zapobiegał, bo co daną ilość czasu odświeżałby wszystkie karty.

23.09.2009 19:07
nat__n Offline
Ekspert
*
Użytkownik

Liczba postów: 1456
Reputacja: 38
€: 0
Czyli jak rozumiem, jest to swego rodzaju "telewizorek" do oglądania kilku "kanałów"? Wybacz, ale lepszego porównania nie znalazłem Smiles Wystarczy, że ktoś zainstaluje u siebie "programik" i będzie go co jakiś czas przeglądał, to wtedy jego strona będzie się pojawiać w "programikach" u innego użytkownika? Dobrze rozumiem? Pomysł bardzo ciekawy Smiles

Osobiście zastanowiłbym się nad php (obiektowo orientowane programowanie), sql, ajax, JavaScript, DHTML - czyli program online, a nie lokalny. Oczywiście można go tak oprogramować, by używał Windowsowego Explorera (a nie przeglądarki), nie wiem jak pod Linuxem, przetestuje jeden ze swoich jutro w pracy to dam znać czy działa.
23.09.2009 22:11
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darkon Offline
Xol-live
*
Użytkownik

w pierwszej becie chodziło mi o to by obsługiwał inne autosurfy i działal na takiej zasadzie jak moja psuedo webowa aplikacja http://xol-live.pl/surfer-cron, a właśnie w 2 becie chciałem zrobić to co ty podałeś czyli wersje programową takiego autosurfa polegająca na rejestracji online i ściągnięciu programu Smiles

// Poprawiłem nie działającego linka win - WebNuLL

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2009 20:41 przez WebNuLL.)
24.09.2009 00:06
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Wybierz styl: