Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: XP czy 7 ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Tak jak w temacie

Zastanawiam się jaki system będzie bardziej odpowiedni do takiej platformy(dodam że jeszcze go nie posiadam ale w połowie września go posiądnę)

procesor coś z serii E21xx (czyli od 1.6 do 1.8Ghz,ofc dual core)
RAM 1 Gb

ps. słyszałem coś o lowformat o jakichś podsektorach, nigdy tego nie formatowałem co to wgl jest ? Biggrins
XP
Stawiałbym bardziej na windows 7, bo windows xp szybciej zwolni.
Choć obydwa posiadają ten sam strasznie fragmentujący się system plików NTFS, to na dwurdzeniowym procku lepszy będzie nowszy windows.

A jeżeli nie jesteś graczem to możesz spróbować Ubuntu - będzie chodzić lepiej od każdej wersji windows Smiles

-- WebNuLL
Oczywiscie ze xp do windowsa 7 potrzeba miedzy innego wiecej ramu
weź 7 -32 bit to najlepsze rozwiązanie, albo np Windows JG - polecam, jest on oparty na windows server i mam go juz tydzień i ani razu mi się nie zawiesił Smiles
Ja bym brala windows 7
Windows 7. Jest bardziej optymalny ma lepsze zabezpieczenia i jest trochę szybszy od swojego poprzednika oraz ładniej wygląda.

Pozdrawiam,
Javimax
Ja natomiast mam Windows XP i powiem Wam , że wcale nie narzekam.
Mój kolega ma Windows 7 i ma parę problemów np. z połączeniem internetowym.
Sam zdecyduj , ja tylko mówię to co wiem.
Powodzenia przy wyborze Smiles .
Ja myślę, że nie ma sensu tkwić w miejscu i siedzieć na XP. 7 jest naprawdę lepszy, niemalże pod każdym względem Smiles Kruk, co to za problemy z tym połączeniem? Ja korzystam z 7 już długo (Visty nie używałem wcale) i między tym systemem a XP jest ogromna różnica Smiles
mysle ze xp biorac pod uwage moc twojego kompa
Przekierowanie