Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: Jak stworzyc katalog stron www
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jestem poczatkujacym webmasterem (stworzylam do tej pory dwie strony internetowe w html) i chciabym stworzyc teraz katalog stron www (mysle ze mam dobry pomysl na temat katalogu. Nie wiem jednak od czego zaczac. Moglby ktos polecic my jakies dobre zrodla gdzie bedzie opisane krok po kroku caly proces tworzenia katalogu stron www. Bylabym bardzo wdzieczna
kurs bezpośrednio uczący tworzenie katalogu może być trudny do odnalezienia...

Naucz się porządnie php + SQL, JavaScript (html już znasz) -> stworzysz każdy katalog, ograniczać Cię będzie wyłącznie Twoja wyobraźnia...
Krok po kroku ? Raczej czegoś takiego nie znajdziesz. Katalog możesz stworzyć, wybierając jedno z dwóch rozwiązań, pisząc go samodzielnie w php (jeśli jesteś początkujący to chyba odpada), lub instalacja darmowego, bądź płatnego skryptu katalogu.
Z darmowych proponuję WebMini, Otwarty Mini, Freeglobes, zaś z płatnych SEOkatalog, bądź INDEXU.

Aby zainstalować skrypt katalogu wystarczy Ci serwer i dostęp do ftp.
[qupote]Aby zainstalować skrypt katalogu wystarczy Ci serwer i dostęp do ftp.[/quote]
Nie tylko. Potrzeba także obsługi Php, sprawnego Apache/Lighttpd/ngnix , bazę danych MySQL ... Smiles
Przekierowanie