witam mam problem bo pamięci w tej karcie grzeją się do 55* i wtedy wyskakują artefakty jak je schłodzić??
A może kupie nv silencer 5 i przerobie go do tej karty
jaki producent karty? dziwne że masz odczyt temperatury pamięci, w tamtych czasach trudno o takie wynalazki. Robiłeś OC pamięci ?
Miałem radzia od szafira też 9600pro i pamięci się mało co grzały, wymieniłem tylko tą suszarkę na gpu na pasywny radiatorek, taki jak ma większa ilość płyt gł. i w dzisiejszych czasach
A nawet jeśli to co jak co ale jeśli kostki ram na karcie mają 55' to powód do dumy, to nie jest "wysoka temperatura", przypuszczam iż podkręcałeś je dlatego też są artefakty a to za sprawą zbyt niskiego napięcia na tych układach
Nie ma OC ? Proponuję zmniejszyć takty pamięci i wtedy sprawdzić.
nie nie podkręcałem producent to ASUS przyznam że też mnie ta szuszarka troche wkurza
ale te trujkąty są nie do zniesienia kiedy sie gra np w mafie
dodam że wieje na nie wentylator 92mm
Przypomina Ci się coś od kiedy tak jest ?
Być może coś z zasilaniem kostek nie tego, i takie krzaczki po jakimś czasie, bądź karta, zanim ją kupiłeś była na 'testach', ostro kręcona itp. Może pamięci są przegrzane i mają niższą max temp.
Obniż taktowania pamięci (np. programem RivaTuner).
Rozumiem że we wszystkich grach tak jest
Przeinstaluj/sprawdź na innych sterach.
tak we wszystkich tak jest narazie korzystam ze sterowników omegi.
55 stopni to jeszcze nie tak dużo :/ możesz przybliżyć od kiedy ujrzałeś "pierwszy krzaczek" na swoim monitorze? po ilu godz grania na kompie? calkiem możliwe że już masz przegrzane kości pamięci :/ na twoim miejscu przeinstalował bym sterowniki a jeśli problem nie ustąpi to źle

trójkąty pojawiają się po ok 2-3 godzinach gdy w mafie niekiedy nieraz podzczas gygania na gg lub aqq.
Dzieje sie tak od kiedy mam tego radka.
zmień sterowniki
obniż taktowanie ramu (na karcie)

dobrze mówi... obniżyć taktowanie można np za pomocą programu Powerstrip spróbuj zainstalować ati catalyst (chociaż zawsze używałem omegi i nigdy nie miałem z tym problemu) :/
zainstalowałem catalysty i chyba sie naprawiło a takie pytanie czy temperatura 43 pamięci grafiki w idle to dobrze??