Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: AMD czy Intel?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Tak jak w temacie..
Czyli, który lepszy?

Ja za AMD.. Intel jest złodziejem i dla mnie to szm***y
***at* xD
Zgadzam się z tobą laduj jestem za AMD!!
AMD Rulez win
AMD, mam i chwale..
Ja jestem za intelem , chociaż mam procka z AMD . Procki z amd nie nadają sie do OC , a procki z Intela dobrze się kręcą i są bardziej dopracowane niż procki AMD.
Intel ...
Lepiej się kręci , wyższa wydajność w porównaniu do AMD , mniejsza grzałka ;P
Intel bez dwóch zdań :)
lepsze O/C, bark nóżek
Tak jak kolega Barman intel jest bardzo dobrym prockiem chodź AMD też są niczego sobie ale w ni których zadaniach wygrywa Intel.
Intel.Według mnie jest najlepszy chodź AMD też są dobre.
Przeczytajcie newsa na stronie http://www.CorePC.eu . Intel to monopolista. Sam używał praktyk monopolistycznych.
Korzystam z AMD ale wg mnie lepszy jest Intel Smiles
Intel jest bardzo dobry do O/C
(14.05.2009 08:44)WireBoot napisał(a): [ -> ]Przeczytajcie newsa na stronie http://www.CorePC.eu . Intel to monopolista. Sam używał praktyk monopolistycznych.

racja, ale racją jest również to, żę procki intela są bardziej wydajne, dlatego głos właśnie na Intel
(14.05.2009 08:22)PePPer napisał(a): [ -> ]Intel.Według mnie jest najlepszy cho AMD też są dobre.

Popraw pogrubione..
Intel, Intel, Intel i tylko Intel!
Dlaczego?
-Duże możliwości podkręcania
-Lubią Ciekły Azot ;]
-Na Niebiesko! :E
Zdecydowanie Intel ludzie którzy nie znają się na komputerach słyszeli tylko o Intelach nie wiedzą co to AMD ale to już takie porządne laiki komputerowe. Intel jest tak rozpropagowany, że w głowie tylko ta nazwa mi świta, nawet nie myślę o AMD.
Ja od zawsze korzystam z AMDków, najpierw stareńki Duron , potem Athlon 64, teraz Athlon X2 i w planach Phenom II. Najlepszym przykładem, dlaczego AMD jednak nie jest na wcale gorszym poziomie, są 2 nowe modele - Athlon II X2 250 oraz Phenom II X2 550. Kolejną istotną rzeczą jest sama podstawka, dobrą płytę pod AM2+ [AM3 wspierane] można za ledwie 200-300 zł znaleźć, a do nowych Core i7 trzeba wydać grubo ponad tą cenę.
(19.05.2009 14:44)icePC napisał(a): [ -> ]Intel, Intel, Intel i tylko Intel!
Dlaczego?
-Duże możliwości podkręcania
-Lubią Ciekły Azot ;]
Phenom II, ma dużo większe możliwości jeśli chodzi o O/C od Intela. To pierwsza sprawa, a druga.
Stać Cię na ciekły azot? Hmm nic tylko pogratulować. Kup mi na urodziny Yamahe Warrior XV 1700 ;]

Jestem za AMD. Wypuścił ostatnio mase fenów. Dobre procki win
AMD w tej samej kategorii cenowej co Intel wypada dużo lepiej (z wyjątkiem procków za około 750zł).

AMD na luzie podkręca się o 20%, Intel o 30%, ale mimo to AMD za np. 500zł będzie lepszy niż Intel za tyle samo (Phenom 550 3,1GHz, po O/C 3,8GHz, E7300 2,66GHz, po O/C 3,6GHz). Smiles Phenomy zużywają więcej prądu i są głośniejsze, ale za to bardziej wydajne i o lepszym stosunku jakość/cena.

Chociaż wciąż najlepszym prockiem od gier jest E8400, głos na AMD.
Ja jestem za Intel bo sam posiadam Intel Core2Quad
Stron: 1 2
Przekierowanie