Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: problemy z zaladowaniem systemu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak włączam komputer, ten się najpierw ładuje, a potem nagle pojawia się niebieski ekran i komputer sam się wyłącza. Mieliście kiedyś tak? Co się dzieje i co powinna zrobić żeby temu zapobiec?

ja to pisze tylko i wylacznie dlatego ze koleżanka ma ten problem. też miałam kiedys cos takiego ze mi sie nie mogl kompa zaladowac tylko byly napisy na niebieskim tle i wtedy przyszedl informatyk i doprowadzil kompa do stanu awaryjnego. i jak ten stan awaryjny zrobic w takiej sytuacji? ona wlaczala ten komputer wielokrotnie dzisiaj i nic nie idzie, reset tez nie Mad

jak moge jej pomoc? bo co zrobic po doprowadzeniu do stanu awaryjnego to ja wiem ;D

prosze o w miare szybka i oczywiscie rzetelna i zwiezla odpowiedz
Podaj komunikat błędu wyświetlany na niebieskim ekranie...

W tryb awaryjny wchodzisz naciskając klawisz F+8 podczas uruchamiania się komputera, ale przed ładowaniem się systemu
To popularny ekran błędu "BLUE SCREEN OF DEATH" ( z ang. "Niebieski Ekran Śmierci" ), wystarczy, że podasz nam identyfikator komunikatu który wygląda mniej wiecej tak "0x013568" oraz komunikat z kreskami dolnymi podobny do tego "ASD_QWERTY"

-- WebNuLL
Informacja od moderatora:
Twój post jest nieregulaminowy!
Otrzymujesz ostrzeżenie 50%.
Przekierowanie