Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: Antywirus <-- bdb
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Proszę o jakiś darmowy program antywirusowy który nie zwolni pracy mojego PC.
(i prosty w obsłudze Tongues )
Tutaj możesz coś dobrać dla siebieSmiles
http://shp.net.pl/modules.php?name=progr...tywirusowe
okej. zaraz poszukam Tongues
(dziękuje Biggrins )
Zapamiętaj, że każdy antywirus spowalnia pracę Twojego systemu.

Musisz się liczyć z tym, że mając antywirusa Twój dysk twardy prawdopodobnie szybciej pójdzie w piach niż bez antywirusa - zwiększony odczyt/zapis na dysku twardym o dwa razy ( antywirus musi przeskanować to co otwierasz ) - uwaga, to moja bardzo prawdopodobna teoria.

Do tego kilka procent więcej użycia procesora, co znacznie spowalnia pracę.
Takie są fakty.

-- WebNuLL
Ale mam nadzieję że jakoś sobie poradzi mój PC Tongues
Poradzi sobie zapewne, spadek wydajności może być widoczny bardziej lub mniej w zależności od programu antywirusowego, systemu operacyjnego, uruchomionych programów i sprzętu.

-- WebNuLL
Od poniedziałku będzie to 1,3GHz procesor Tongues chyba nie będzie go bardzo muliło jak zainstaluję sobie jakiegoś avasta! ;]

Temat uważam za zamknięty.
Nie instaluj avasta to szajs który tylko ci zaśmieca kompa Smiles proponuję NOD32 on jest dobry i nie "muli" kompa. no niestety albo bezpieczeństwo albo troszkę zmniejszona szybkość twojego systemu Smiles wybieraj
(26.07.2010 12:19)Tomek22811 napisał(a): [ -> ]Nie instaluj avasta to szajs który tylko ci zaśmieca kompa Smiles proponuję NOD32 on jest dobry i nie "muli" kompa. no niestety albo bezpieczeństwo albo troszkę zmniejszona szybkość twojego systemu Smiles wybieraj

Jak żeś taki "cwaniak" to zapłać za licencję win
ja nie cwaniak ja Tomek Tongues no to mam inny pomysł Tongues ściągnij darmową wersję 30 dniową ,zaktualizuj , przeskanuj i usuń Biggrins nie będziesz miał ani wirusów ani ci nie spowolni kompa. kompromis Smiles
I przy okazji nie będzie ochrony rezydentnej. Co to za antywirus wtedy? Bez kombinowania taką funkcjonalność mają skanery on-line. I to jest wyjście: Avast/Avira + jakiś skaner on-line od czasu do czasu. Choć chyba lepiej wydać te 100 pare złotych na rok i mieć jako taki spokój.
ooo... duzo jest dobrych antywirusow... Avast, Avira,Panda
Na wolniejszych maszynach całkiem ładnie sprawdzają się antywirusy działające w chmurze, które cięższe obliczenia przenoszą na serwery. U siebie z takich rozwiązań mam darmową Pandę Cloud. Nie ma specjalnie dużych możliwości konfiguracji, ale ta funkcjonalność, którą oferuje w połączeniu np z firewallem Comodo jest w zupełności do przyjęcia. W systemie aplikacja jest właściwie nieodczuwalna w pracy.
Do małych, bardzo podejrzanych plików polecam uploader z virustotal: http://www.virustotal.com/pl/metodos.html
"Nie instaluj avasta to szajs który tylko ci zaśmieca kompa Smiles proponuję NOD32 on jest dobry i nie "muli" kompa."

A ja mam podstawy twierdzić, że NOD32 to ścierwo, no i co? Jeśli mam płacić za coś co nie działa, to wolę używać darmowego Avasta bo wychodzi mi to bardziej na zdrowie, a i w kieszeni sporo zostaje. Nie będę pytał czy miałeś w ogóle styczność z Avastem, bo jeszcze odpowiesz "Tak" i tyle z tego będzie Biggrins
0.0 ... przepraszam za oftopic ale przytoczę ci taką historię : w sali komputerowej mamy zaistalowanego avasta i z kumplami bawiliśmy sie w tworzenie programów (c++) nie dość że skompiowaliśmy keylogera (kod znaleźliśmy w necie Biggrins) to jeszcze dodaliśmy wpisy do rejestru by uruchamiał go przy starcie . podczas tego wszystkiego zero alertów że jakiś wirus i nie dość tego keyloger działał :x zainstalowaliśmy noda i odrazu bodajże 10 alarmów.. "A ja mam podstawy twierdzić, że NOD32 to ścierwo, no i co?" masz prawo ale nie mów że nod32 jest gorszy od Avasta...
Tomek22811 napisał(a):zainstalowaliśmy noda i odrazu bodajże 10 alarmów..

Zapewne według tego powinniście dostać naganę za instalację pirackiego oprogramowania Tongues

-- WebNuLL
bez przesady Tongues była to wersja trial Biggrins no ale że nie wolno było nic instalować to masz rację Smiles ale tam..
""A ja mam podstawy twierdzić, że NOD32 to ścierwo, no i co?" masz prawo ale nie mów że nod32 jest gorszy od Avasta... "
Ty w takim razie też nie mów, że Avast jest gorszy on NODa. W ramach przypomnienia:
"Nie instaluj avasta to szajs który tylko ci zaśmieca kompa Smiles"
Też mógłbym Ci przytoczyć pewną historię, ale nie widzę tu najmniejszego sensu.
Przekierowanie