Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: Problem z konfiguracją Internetu Modem Era Webr@cer 821
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Otóż mam taki problem i próbuję się z nim uporać już od roku. Sads
Nie wiem jak skonfigurować Mój internet ja mam " Era Internet Stacionarny (Modem ADSl Webr@cer 821)"
Korzystam z Internetu tylko dzięki Genialnemu Systemowi Windows XP MX6 SP2
Kod:
NIE POPIERAMY PIRACTWA NA FORUM!
.
Ponieważ pod koniec instalacji jest tak zwana Automatyczna Konfiguracja System sam wyszukuje konfiguracje Internetu i Łączy się z nim trwa to kilka sekund ale nie wiem jak on to robi ;] a ja sam nie umiem skonfigurować mojego internetu. W WIN XP SP3 nie ma takiej automatycznej konfiguracji i próbuję skonfigurować przez stronę 192.168.1.1 ale nic z tego ;[ ......
A Instrukcje dołączone do Pakietu i różne PDF znaleźone na stronie Era.pl nie działają robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami i nic, a Win XP MX6 Robi to w zaledwie 6 sekund ;] ......
Nie jestem pewny ale chyba to ta aplikacja powoduje automatyczną konfigurację "DriverPack LAN "
Taka Automatyczna konfiguracja jest również na Win VISTA I Win 7 ...... Ale w Win XP SP3 Nie ma takiej Konfiguracji ;[
Tu jest ten sterownik
Kod:
http://driverpacks.net/driverpacks/windows/xp/x86/lan/10.03
Dodaje screeny
Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/screeny-rar-000c7e1r0bq4
są Z Przeglądarki i założyłem hasło nie wiem czy te screeny mogą publiczne więc jak ktoś będzie chciał zobaczyć screeny to niech napisze mi na GG i podam screeny GG: 9684236

Za Wszelką Pomoc Bardzo Dziękuję ;] win

# Post poprawiony, usunięto nadmiar emotikonów, linki do warezów - WebNuLL
Cytat:Genialnemu Systemowi Windows XP MX6 SP2

a to czasem nie jest wersja XPka okrojona i zmodyfikowana? NIEOFICJALNIE???
chyba tak ale tylko na tym działa mi net ;]
a na xp sp3 nie działa ;[
Miałem kiedyś identyczny przypadek z MX6 i po dwudniowej walce zainstalowałem czystego XP SP2 i zaczęło działać bez zarzutu.
hmm spróbóję ale mam pytanie co to jest za sterownik w MX6/WIN7/Vista Że samo się konfiguruje?
Technicznie uruchamiając internet na modemie USB, w pierwszej kolejności musisz zainstalować urządzenie, a następnie utworzyć połączenie Dial-up podając niezbędne parametery. Natomiast "samoinstalujące" się cudeńka robią to po prostu za Ciebie, czasami niestety z różnym skutkiem...
Ale właśnie jak te cudeńka to robią? Biggrins
I z kąd wziąść te cudeńko?
Raczej z windowsa nie da się jakoś wyciągnąć. ;[
Troche spóźnione, ale autor dostaje warna +20% za umieszczanie linków do warezu oraz nadmierne używanie emotikon, do tego zły dział.

Przenoszę do działu windows.

-- WebNuLL
Przekierowanie