Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: Pytanie o MySQL
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam problem z przeniesieniem strony na inny serwer, a mianowicie miałem stronę na cba.pl i chciałbym przenieść ją na inny hosting. Na cba.pl miałem stronę (w CMS Joomla) i forum (phpBB by Przemo) w jeden bazie danych, ponieważ tylko tyle mogłem mieć. Na moim nowym hostingu mam nieograniczona ilość baz MySQL, więc chciałbym mieć stronę i forum osobno. Zrobiłem backup MySQL i chciałem sobie podzielić stronę i forum osobno, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Gdy po prostu wykasowałem i zapisałem jako plik SQL to przy instalacji Joomla gdy chciałem wczytać ten plik wyskoczył błąd, a po instalacji gdy chciałem wgrać to przez przez PMA również nie dało się tego wgrać.

Proszę o pomoc, ponieważ na poprzednim serwerze miałem dużo użytkowników i artykułów, nie chciałbym tego tracić.
W panelu na nowym serwerze masz aplikację do zarządzania bazami MySQL (najczęściej phpMyAdmin) zaloguj się tam i z poziomu tej aplikacji zaimportuj bazę
Przekierowanie