Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: problem z mp4
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
witam!
Kilka dni temu otrzymałam w prezencie mp4. Problem polega na tym, że Vista raz wykrywa nowy sprzęt raz nie. Podobnie ma się z innymi urządzeniami (np drukarką). Dodam, że po podłączeniu sprzętu do innego komputera wszystko działa bez zarzutu.
Mój drugi problem związany jest natomiast z konwersją filmów tak, żeby mogły one być skopiowane na mp4. Mój mp4 odtwarza pliki : AVI, WMV, MPG, MPEG, ASF, DAT, MOV, QT, VOB. Przykładowo wgrany filmik posiada format avi dlatego na ten właśnie starałam się konwertować za pomocą programu Any Video Converter. Mimo ustawienia odpowiedniej rozdzielczości i formatu pliku mp4 wyświetla informację, że format nadal jest nieprawidłowy. Za pomocą programu MediaInfo sprawdziłam jakie parametry ma przykładowo wgrany film na mp4 i na tej podstawie starałam się zmienić ustawienia konwertowanego filmu, ale nadal nie pomogło.
Stąd moje pytanie, czy zna ktoś może jakiś inny dobry program do tego typu konwersji?
z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeżeli temat znajduje się w nieprawidłowej kategorii.
Jeśli w innym komputerze wszystko działało bez zarzutu to nie jest to na pewno wina MP4, według mnie jest to wina gniazda - przeczyść dokładnie gniazdo, pewnie kurz lub coś innego się dostało i czasami dochodzi a czasami nie. Co do konwertowania to proponuję użyć Sony Vegas Studio, tam powinno wszystko przejść pomyślnie. Smiles
Dla systemu windows jest dobry program "Erightsoft SUPER", konwertuje prawie każdy format.

Dla systemu Linux są narzędzia ffmpeg, ale dobrym graficznym narzędziem jest Mobile Media Converter.

-- WebNuLL
użyłam Erightsoft SUPER i nadal mp4 wyświetla komunikat o nieprawidłowym formacie. Film skonwertowałam, ale na wyświetlaczy mp4 pokazuje się dziwny format: "avi.avi"
Użyj Sony Vegas Studio. Smiles
Niestety nie jestem w stanie zainstalować tego programu. system zawiesza się w połowie instalacji.
http://www.dobreprogramy.pl/Obrobka-i-ko...s,105.html - Tu masz całą listę programów, więc wybranie nie będzie raczej problemem.
A zaryzykuj z AllDJ Video Converter - korzystam już od niepamiętnych czasów i jeszcze nie miałem problemów...
Mhm, dokładnie jak nathan powiedział - użyj AllDJ Video Converter, także mam ten problem i według mnie jest one niezawodny, powinien Ci pomóc, serio.
(29.12.2009 18:42)Wiloch napisał(a): [ -> ]Użyj Sony Vegas Studio. Smiles

Na przyszłość proszę nie polecaj drogich programów ponieważ to jest jak zachęcanie do piractwa.

-- WebNuLL
Przekierowanie