Witam. Mam Asusa K50IJ z prockiem 2,1GH i pamięcią 3GB. Mam Winde Xp prof z sp3. Postanowiłem zainstalować sobie 8letnia gre do ktorej mam sentyment.. Max Payne. Kiedy klikam instalacja pojawia mi sie taki komunikat.. "Uwaga- wymagane jest co najmniej 96MB pamięci systemowej. Nie masz dość pamięci by uruchomić Max Payne." Kur. o co z tym chodzi? przecież mam to głupie 3GB nie? Kiedy zainstalowałem maxa i wybieram pierwsza misje pojawia sie bład i wysyłanie raportu.. Co mam zrobić z tym fantem? Prosze o pomoc

Pozdrawiam
[attachment=93]
Wyciągnij pamięć i przeczyść wejście, miałem podobny problem.

w laptopie? kurcze nie otwierałem jeszcze laptopa i troche sie cykam.. zwłaszcza ze to nowy laptop..
a i np manhunt 2 mi rusza bez zastrzeżeń...
Jeśli to pamięć to nie trzeba całego laptopa rozbierać, wystarczy od spodu obudowy rozkręcić kilka części gdzieś po środku powinna być pamięć RAM.
Krótko mówiąc - dwie śrubki od spodu, docisnąć ram.
W innym przypadku może być to wina windows, tzn jakiś wirus - lepiej aby to a nie coś po stronie sprzętu
-- WebNuLL
a jest jakis dobry program ktorym mozna zdiagnozować ramy? powinien sie jakiś bład wyswietlic jeśli za zabrudzone albo jakos poluzowane co nie? co o tym myślicie?
a wirusów raczej nie posiadam

(jeszcze)
No to dziekuje panowie za uwageTongues odkryłem co jest przyczyna pojawiania sie błędu

moim stacjonarnym "kombajnie" pojawia sie to samo a z nim jest wszystko ok

a wiec to wina gry

moze za dużo ramu?

<joke> Temat do zamkniecia
Pozdrawiam

Memtest86+ najlepszy do testowania ramu
Informacja od moderatora:
Na prośbę autora zamykam temat
-- WebNuLL