Forum Komputerowe || Forum informatyczne

Pełna wersja: pozycjonowanie google
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Potrzebuje pomocy w indeksacji strony, która nie jest odnajdowana w wynikach wyszukiwania google. Czy ktoś miał ten sam problem i pomoże mi go rozwiązać ?
Dodawaj swoją stronę do katalogów / presell page. Przeczytaj poradnik mojego autorstwa - http://forum.corepc.eu/thread-860.html win
Poczytaj mojego bloga o pozycjonowaniu i marketingu wiele pomocnych porad jak i gdzie pozycjonować na start polecam tut skąd zdobyć wartościowe linki do witryny

http://www.seomaniacy.pl/jak-zdobyc-link...a-kazdego/

[Obrazek: white-seo.PNG] Dowodzik skuteczności

Poradnik Manieko jest pisany zbyt nie profesjonalnie i ogólnikowo. Oczywiście dla początkujących jest idealny jednakże gdy podłapiesz techniki pozycjonowania stwierdzisz, że w poradniku Mańka są niezgodności

NP
Cytat:Pozycjonuję moją witrynę systematycznie, a moja pozycja spada w indeksach.
Może to być skutek tego, że nasza konkurencja nie śpi, inna witryna pozycjonująca się pod tą samą frazę lepiej się promuje, przez co przebiła nas pod daną frazą. Być może pozycja spadła tylko chwilowo, a za kilka dni, dzień, powyższy się jeszcze o kilka pozycji pod daną frazą. Pozycje w wyszukiwarkach nie są stałe, ciągle się zmieniają.

Moja odpowiedź: Strona może spaść z indeksu pomimo regularnego pozycjonowania i nie musi tu działać czynnik konkurencji a nadmiernego pozycjonowania, zbyt duże linkowanie nowej strony może przyprawić jej bana a na pewno filtr
Czasami zindeksowanie jest niemożliwe a to za sprawa BANA, ostatnio kupiłem domenę z przeszłością i niestety z BANEM. Linkowałem, linkowałem, pisałem go Googla i nic, kupiłem drugą wrzuciłem treść i po 2 dniach jest w indeksie Smiles
jeśli nie ma Cię w wynikach wyszukiwania świadczy to o małej liczbie linkow do twojej witryny. Musisz trochę podlinkować, aby stronka wróciła na swoje pozycje
Witam Wszystkich, ja też mam pytanie odnośnie pozycjonowania (mam nadzieję,że rozwiejecie tutaj moje wątpliwości), czytałem już trochę na temat pozycjonowania i wciąż nie wiem, czy dobrze pozycjonuje:/ chce wypozycjonować swoją strone internetową, a słowa kluczowe poprzez, które chce znależć stronę to: pokazy rowerowe .
Zalożyłem fb, nk, myspace'a, twittera, chociaż nie wiem czy to pomaga:/, (wszystko pod hasłem pokazy rowerowe) , trochę piszę na forach i zamieszczam linki do mojej strony, jednak nie wiem, czy dobrze to robie, bo czytałem rózne artykuły na ten temat i nie wszystko rozumiem (robiłem to na dwa sposoby:
Sposób pierwszy, piszę posta: np. ""organizuje pokazy rowerowe i tutaj zamieszczam adres strony internetowej, albo wcześniej ale normalny czyli zaczynający się od www. itd.(najpierw słowo klucz, a po nim adres strony i strona jest linkiem)
Sposób drugi: piszę posta: np "Organizuje pokazy rowerowe (i pod słowami pokazy rowerowe jest link do mojej stron)
Proszę o pomoc, bo nie wiem, czy mam dalej w ten sposób to robić, czy jakoś inaczej
P.S. nadmienie, że nie jestem super znawcą komputerowym i prosiłbym o ewentualne odpowiedzi jak do prostego człowiekaTongues
Z góry dziękuje
Twoją stronę wypadałoby najpierw zoptymalizować, żeby Ci się DC nie zrobił. Tak tylko pierwsze z brzegu: ujednolić przez 301 adresy, bo w tej chwili masz tak:

michalkoziolek.pl/index.php
http://www.michalkoziolek.pl/index.php
michalkoziolek.pl
http://www.michalkoziolek.pl

Składane na tabeli, ale kod jest mocno "zniszczony".
Michał koziołek jak chcesz zajmę sie twoją stroną
Kurde, nie mam zupełnie pojęcia o co chodzi z tym "zniszczonym" kodem itd. Tak jak mówiłem, raczej zbytnio komputerowy to nie jestem, ale chciałem zrobić sporo sam.
Moja rada taka jeśli się na tym nie znasz zostaw to fachowcom chyba że masz czas na naukę to możesz sam ale to jest wielomiesięczna a nawet wieloletnia nauka. Jeżeli chodzi o zagadnienia SEO polecam forum Pozycjonowanie i Optymalizacja http://www.forum.optymalizacja.com
Cytat:Zalożyłem fb, nk, myspace'a, twittera, chociaż nie wiem czy to pomaga:/
Na społecznościówkach Masz nofollow więc w pozycjonowaniu konkretnej frazy ci to nie pomoże. Przeczytaj jak rozróżniać linki dofollow od nofollow.

Jak chcesz w miarę szybko wypozycjonować się na tę frazę oprócz standardowych metod zdobywania linków pisz na forach tematycznych, w stopkach umieść link na tę frazę. Przydałoby się także pozyskać ze 2-3 linki ze stron o wysokim TR, takie linki są nawet lepsze niż tysiące innych z katalogów. Zagadaj do administratorów portali powiązanych tematycznie z Twoją witryną, zaproponuj im wymianę lub gościnny wpis na ich stronie.

Metod na zdobywanie dobrej jakościowo odsyłaczy jest wiele. Szybkość pozycjonowania na tę frazę będzie zależało nie tylko od Twojego zaangażowania, lecz istotnym czynnikiem jest tutaj także wiek domeny którą pozycjonujesz. Jeśli bardzo młoda(świeża) to sobie odpuść masowe linkowanie, szybciej w ten sposób złapiesz filtr niż dobrą pozycję.
Przekierowanie